Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Ας κρατήσουν οι χoροί...... ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ


Θανάση και Διονύση σας ευχαριστούμε.
Τρομερή επιτυχία είχε η συναυλία που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Μεταξοχωρίου με τους Θανάση Παπακωνσταντίνου και Διονύση Σαββόπουλο.
Ο κόσμος, όχι μόνο της περιοχής, προσήλθε στην εκδήλωση μαζικά. Έλξη αποτέλεσαν τόσο τα σπουδαία ονόματα των καλλιτεχνών όσο και ο ιερός σκοπός
της συναυλίας : Η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποκατάσταση της οικολογικής ζημιάς από την περσινή πυρκαγιά.
ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΝ
ΔΩΡΕΑΝ.

Τελικά όλοι θέλουν να προσφέρουν για τον ιερό σκοπό εκτός των αρμοδίων.
Ελληνικό κράτος και υπηρεσίες σφυρίζουν αδιάφορα για την ολοκλήρωση των έργων αντιπλημυρικής προστασίας και αναδάσωσης της περιοχής. ΞΕΦΤΙΛΕΣ!!
Η δημοτική αρχή είναι ικανοποιημένη για τον ρόλο της στη συναυλία; Δυσκολίες
και προσκόματα; ΞΕΦΤΙΛΕΣ!! Μόνο πρώτη καρέκλα θέλατε...

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙΟΥ. ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ!!

ΥΓ.
Γιάννη ευχαριστούμε και σένα και τον Νίκο(έμμεσα) για τις φωτο.






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ένα ευχαριστώ και από μένα στους Θ.Παπακωνσταντίνου και Δ.Σαββόπουλο για την προσφορά και τη βοήθεια, αυτό που έγινε πέρυσι με τις φωτιές είναι καταθλιπτικό αρκεί να είχε περπατήσει κανείς πριν και τώρα στις πυρόπληκτες πλαγιές τις επαρχίας μας και θα καταλάβει τι εννοώ.

Μια παρατήρηση κίσσαβε, όταν κάτι αφορά στις ζωές μας δε μπορούμε να ζητάμε ευθύνες από "αρμόδιους", αρμόδιοι είμαστε εμείς. Για να πετύχουμε κάτι πρέπει – όχι να φωνασκούμε κατά πως μας βολεύει – αλλά να πράτουμε,. Όπως έπραξε ο Σύλλογος Μεταξοχωρίου, και το πρώτο σκέλος του εγχειρήματος, είδαμε την Τετάρτη το βράδι πόσο επιτυχημένο ήταν. Μένει το δεύτερο σκέλος, η χρηματοδότηση δράσεων για το περιβάλλον από τα έσοδα της συναυλίας. Εδώ θα πρέπει να εφαρμοστεί και η απαίτηση του προέδρου του κόμματός σας για "κοινωνική λογοδοσία" και φυσικά περιμένω από εσάς να δημοσιεύσετε οτιδήποτε σχετικό ή να οδηγήσετε (ακόμα και να πιέσετε) το σύλλογο του Μεταξοχωρίου προς αυτή την κατεύθυνση.

Και ένα παράδειγμα για τους «αρμόδιους» τους ενεργούς πολίτες και τους φωνασκούντες:
Πριν από τα 3-4 χρόνια πολιτικός μηχανικός της επαρχίας μας ήταν υπεύθυνος για την κατασκευή του σπιτιού το Θ. Παπακωνσταντίνου στο Μεταξοχώρι. Το οικόπεδο ήταν και είναι ακριβός πάνω από το σημείο που ξεκινά ο δασικός δρόμος κοντά στην εκκλησία του προφήτη Ηλία στο Μεταξοχώρι. Ξεκινούσε το καλοκαίρι και από τις εργασίες για την κατασκευή του σπιτιού περίσσευαν ποσότητες χώματος. Το χώμα αυτό ήρθε και κάθισε σε μεγάλους σωρούς μπροστά από το δασικό δρόμο αποκλείοντας την είσοδο σε αυτό σε κάθε όχημα. Εγώ ως περιπατητής μπορούσα να σκαρφαλώσω πάνω του και τον περάσω. Τότε ήταν που σκέφτηκα και αν πιάσει φωτιά τι γίνεται; Πως θα περάσουν τα πυροσβεστικά; Μα κανείς αρμόδιος δεν υπάρχει; Τα χώματα και τα μπάζα έμεινα να κλείνουν το δρόμο όλο το καλοκαίρι, εγώ κάθε φορά που περνούσα έβριζα τους «αρμόδιους», την πυροσβεστική, το δασαρχείο, τη δήμαρχο (τότε), το μηχανικό ( ο οποίος ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της τότε πλειοψηφείας και πρόεδρος δημοτικού οργανισμού). Αντί να είμαι ενεργός πολίτης και να καταγγείλω εγγράφως την επικίνδυνη αυθαιρεσία δείλιασα μπροστά στη μικρή εξουσία των τότε αρχόντων, κατάντησα ένας φωνασκών, ενώ ήμουν ο κυρίως αρμόδιος . Ευτυχώς τότε δε είχαμε φωτιά.